Alle categorieŽn


Paginas

Lekkage aan radiator

Lekkage aan radiator

De laatste tijd is het buiten weer behoorlijk koud en de verwarming wordt daarom ook in veel huizen flink gebruikt. Het kan voorkomen dat één van uw radiatoren begint te lekken, dat is natuurlijk erg vervelend. Als u een beetje handig bent, kunt u zelf de lekkage verhelpen en zo geld besparen!

Een lekkage bij uw radiator ontstaat meestal bij de koppeling tussen de leidingen en de radiator. Dit kan door verschillende redenen ontstaan. Bijvoorbeeld omdat de koppeling nooit goed is vastgemaakt of doordat deze na verloop van tijd scheef is komen te staan. Een andere mogelijkheid is slijtage.

Als eerste moet u de verwarming afsluiten en het water uit uw Cv-installatie laten lopen, zorg dat echt al het water eruit is. Draai de koppelingen vervolgens eerst goed vast. Soms lost dit het probleem al op. Als dat niet geholpen heeft, kunt u de koppeling los halen en hier speciale tape omheen plakken. De tape zorgt ervoor dat er geen water meer uit de koppeling lekt. Dat is vooral handig wanneer de koppelingen zijn gaan lekken door slijtage. Zijn de koppelingen te versleten, dan kunt u beter nieuwe kopen. Anders heeft u kans dat u over een half jaar alweer lekkage hebt. Let op! Mochten de koppelingen heel erg moeizaam open gaan, dan zit er waarschijnlijk een hoogteverschil tussen de leidingen en de radiator. Door dit hoogteverschil kan er ook lekkage ontstaan. Bekijk of het hoogteverschil valt te verminderen of zelfs helemaal weg valt te werken, zodat de leidingen en radiator goed in elkaar passen.

Ziet u het niet zo zitten dit allemaal zelf te doen? Neem dan even contact op met één van onze loodgieters in Eindhoven. Wij hebben veel ervaring met lekkages en helpen u graag! Laat het niet te lang wachten en voorkom verdere waterschade.
Over de auteur

Wendy de Veer

Ziet u het niet zo zitten de lekkage zelf op te lossen? Neem dan even contact op met één van onze loodgieters in Eindhoven. Wij hebben veel ervaring met lekkages en helpen u graag! Laat het niet te lang wachten en voorkom verdere waterschade.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn