Alle categorieŽn


Paginas

Slachtoffer van een medische fout.. en nu?

Als u naar het ziekenhuis gaat vertrouwt u er natuurlijk op dat het goed zal verlopen. Helaas gaat er ook daar wel eens wat mis. Mocht dit gebeuren dan is het van belang dat u weet hoe u de medische fout kunt aan tonen.

 

Moeilijk aan te tonen

Een medische fout is regelmatig moeilijk te bewijzen. Bepaalde feiten worden niet in het dossier opgenomen of vaag vermeld. Dit kan onbewust of bewust gebeuren. In sommige gevallen wil een arts fouten niet toegeven, maar soms weet de arts zelf niet dat er fouten zijn gemaakt.

 

Wat u zelf kan doen

Als u vermoedt dat er sprake is van een medische fout kunt u een aantal dingen doen. Vraag allereerst uw medisch dossier op. Deze moet u ten alle tijden kunnen in zien. Vraag na bij de arts of hij of zij vindt dat er een medische fout is gemaakt. Mocht u er met uw arts niet uitkomen, ga dan ook in gesprek met een andere arts voor een second opinion. Houd ondertussen goed bij hoe uw gezondheid ervoor staat en houd ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten. Soms kan het helpen om bewijs te verzamelen, bijvoorbeeld door het maken van foto’s of vraag aan anderen of zij veranderingen bij u zien. Het belangrijkste is dat dit alles goed wordt genoteerd en wordt bij gehouden.

 

Letselschadevergoeding

Blijkt er inderdaad sprake te zijn van een medische fout, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. Deze vergoeding heeft zowel een materiële als een immateriële component. Onder immaterieel verstaan we bijvoorbeeld vermindering in geluk door het niet langer kunnen uitvoeren van een hobby of verslechtering van sociale contacten. Voor beide componenten is het enorm belangrijk om een goed overzicht bij te houden. Denk bij materiële kosten ook aan de (kleinere) uitgaven die niet zo veel voor de hand liggen, zoals vervoerskosten, verzorging die u eerder niet nodig had of een maaltijd in het ziekenhuis. Bewaar alle bonnetjes goed.

 

Heeft u hulp nodig om de letselschadevergoeding te krijgen waar u recht op hebt? Neem voor een letselschadespecialist in Tilburg of in die regio contact met ons op. 
Over de auteur

Manon van den Berg

Voor een ervaren letselschade advocaat bent u bij ons dus aan het juiste adres.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn