Alle categorieŽn


Paginas

Wanneer is er sprake van een bedrijfsongeval of bedrijfsziekte?

Helaas gaat er op de werkvloer nog wel eens wat mis. Als een werknemer op het werk een ongeluk heeft gaat het om een bedrijfsongeval. Bij een bedrijfsziekte hebben we het over een ziekte die voortkomt uit het uitvoeren van de afgesproken werkzaamheden op het werk. Vaak zijn de kosten die hierbij komen kijken te verhalen op de werkgever.

Bedrijfsziekte

Als een werknemer lichamelijk of psychisch zwaar werk moet uitvoeren, of regelmatig wordt blootgesteld aan giftige stoffen, kan het zijn dat de werknemer hier na verloop van tijd ziek van wordt. In veel gevallen is de werkgever hiervoor aansprakelijk. U moet natuurlijk wel kunnen aantonen dat de ziekte veroorzaakt is door de werkzaamheden.

Schadevergoeding

Voor de kosten die een bedrijfsziekte met zich meebrengt, maar ook voor de schade die bij een bedrijfsongeval opgelopen wordt is vaak mogelijk om een vergoeding van uw werkgever te eisen. Er zitten hier wel twee voorwaarden aan verbonden. Allereerst moet het ongeval plaats hebben gevonden, of de klachten zijn voortgekomen, uit het uitoefenen van de werkzaamheden die waren afgesproken. Daarnaast moet het duidelijk zijn dat de werkgever niet genoeg heeft gedaan om de klachten of het ongeluk te kunnen voorkomen.

Tips

Mocht u in een dergelijke situatie zitten hebben wij een aantal tips voor u. Houd allereerst goed bij wat voor klachten u ervaart, wanneer deze begonnen en op welke momenten deze vooral opspelen. Daarnaast is het verstandig met uw werkgever schriftelijk over de klachten te communiceren. Zo kunt u altijd terug vinden wanneer u de problemen heeft aangekaart en hoe hier op gereageerd is. Als laatste tip raden we aan om uw schade tijdig te melden. Een arbeidsrecht advocaat kan u helpen om dit proces zo goed en snel mogelijk te laten verlopen.

Heeft u te maken met een bedrijfsongeval of een bedrijfsziekte? Neem dan contact met ons op voor hulp. Ook voor andere vragen en problemen omtrent arbeidsrecht in Doetinchem, of die regio, bent u bij ons aan het juiste adres.
Over de auteur

Wendy de Veer

In Doetinchem en omgeving zijn wij uw advocatenkantoor op het gebied van arbeidsrecht. U kunt bij onze specialisten terecht voor arbeidsrecht en alle zaken die daarbij komen kijken.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn