Alle categorieŽn


Paginas

Ontslagvergoeding

Of u wel of niet recht heeft op een ontslagvergoeding is niet zo makkelijk te zeggen, die hangt samen met een aantal factoren. Wij zetten hier wat voor u op een rijtje.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet zijn om het recht te hebben op een ontslagvergoeding. Zo moet het dienstverband worden beëindigd door de werkgever en moet het niet (volledig) uw schuld zijn. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tijd dat u in dienst bent geweest bij de werkgever en uw leeftijd. Hoe ouder u bent, hoe hoger de ontslagvergoeding over het algemeen in verhouding is.

Wanneer u ontslagen wordt in de proeftijd heeft u nooit recht op een ontslagvergoeding. Dit geldt ook voor een contract dat afloopt. Andere voorbeelden van situaties waarin u geen recht heeft op een vergoeding zijn bijvoorbeeld een terecht ontslag op staande voet, dus met een dringende reden. Het gedrag is dan zodanig onacceptabel dat het recht op een vergoeding vervalt. Mocht een bedrijf failliet gaan, dan zal in er de meeste gevallen geen ontslag vergoeding voor de medewerkers komen.

Een werkgever kan een ontslag aanvragen bij de kantonrechter of via het UWV. Als er een procedure wordt gestart bij de kantonrechter en uw situatie voldoet aan de voorwaarden komt u in principe direct in aanmerking voor een ontslagvergoeding. Regelt de werkgever het ontslag via het UWV, dan is het lastiger. U zult dan zelf een procedure moeten starten bij de kantonrechter om zo een vergoeding te kunnen ontvangen.

Heeft u hulp nodig met betrekking tot arbeidsrecht in Almelo of die regio? Wij helpen u graag.
Over de auteur

Wendy de Veer

Voor een betrouwbare arbeidsrecht advocaat in Almelo bent u bij ons aan het juiste adres. 


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn