Alle categorieŽn


Paginas

Is blowen verslavend?

Wie af en toe een joint rookt, weet dat het best ontspannend kan zijn. Wie echter dagelijks blowt, kan vaak ook de schadelijke effecten van het blowen benoemen. Meestal komen ze pas na verloop van tijd aan het licht.

Wanneer de nadelen van het blowen groter worden dan de voordelen, dan is minderen of stoppen met blowen aan te raden. Er is een lijst met nadelen waar veel wietrokers vroeg of laat mee te maken krijgen.

Met name kunstenaars zeggen dat blowen hun vaak extra inspiratie geeft. Het lichaam kan echter snel wennen aan het blowen waardoor dit creatieve effect niet meer optreedt. Het zet zich dan meer en meer om in futloosheid en inspiratieloosheid. Ook is men sneller moe. Er zijn veel mensen die na het roken van een joint vooral willen slapen en niet veel meer willen doen. Wellicht herkent u hier iets in bij uzelf of bij een andere wietgebruiker. In dat geval is het sterk aan te raden om in ieder geval enkele maanden niet te blowen.

Blowen werd voor langere tijd niet als verslavend gezien. Het was niet zo lang geleden dat de eerste feiten naar buiten kwamen. De wiet is een stuk sterker geworden en daardoor ook verslavender. Gelukkig erkennen nu ook de experts dat wiet hierdoor wel degelijk verslavend kan zijn voor sommige mensen. Het is bekend dat men wel degelijk last kan krijgen van afkickverschijnselen bij het stoppen met blowen, waarover u in dit artikel kunt lezen. Men valt moeilijker in slaap of heeft een verminderde eetlust.

De symptomen van psychische aandoeningen zoals schizofrenie en angst kunnen door blowen versterkt worden. Steeds vaker geeft iemand met bepaalde klachten aan deze te hebben sinds dat hij of zij heeft geblowd. Het is niet duidelijk of iemand aanleg moet hebben voor klachten of dat deze door blowen zijn veroorzaakt, maar merkbaar werden de klachten door het blowen zeker wel. En eigenlijk is het zo dat ieder persoon last kan krijgen van depressieve klachten. En blowen heeft toch wel invloed op de hersenen.

Blowers betalen gemiddeld acht euro voor een gram cannabis. En omdat er sprake is van gewenning rookt men dagelijks toch wel minstens een gram. Als u uitrekent wat dit per jaar kost, dan zult u versteld staan. Bedenkt u zich eens hoe rijk u kunt zijn als u dit geld bespaart.Over de auteur

Glenn

De auteur schrijft regelmatig medisch gerelateerde artikelen


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn