Alle categorieŽn


Paginas

Ontslagaanvragen steeds meer geweigerd

Het aantal ontslagaanvragen van werkgevers dat afgewezen werd door de rechter is de afgelopen periode sterk gestegen. Per 1 juli 2015 zijn er nieuwe ontslagregels ingegaan, die het voor werkgevers lastiger maakt om werknemers te ontslaan.

In de nieuwe wetgeving is onder andere opgenomen dat de rechter meer moet kijken naar de personeelsdossiers voordat er een uitspraak gedaan wordt. Als het dossier niet op orde is wordt de kans dat een ontslag ook daadwerkelijk doorgezet mag worden aanzienlijk kleiner.

Voor grote bedrijven met een personeelsafdeling is dit vaak geen probleem, omdat de personeelsdossiers wel op orde zijn. Echter is dit voor kleinere bedrijven vaak lastiger. Bij deze bedrijven schiet de personeelsadministratie er nog wel eens bij in. Dit heeft sinds 1 juli dus als gevolg dat een ontslagaanvraag sneller afgewezen zal worden.

Het vermoeden is dat er steeds meer schikkingen worden getroffen tussen werkgever en werknemer. Zo worden alle nieuwe regels omzeild. Dit komt naar voren in het aantal aanvragen dat er maandelijks bij het UWV binnenkomt, deze is aanzienlijk gedaald de afgelopen periode.

Voor alle vragen rondom arbeidsrecht in Zoetermeer en die regio bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen zowel werknemers als werkgevers bijstaan in het voorkomen en oplossen van arbeidsconflicten en ontslag.
Over de auteur

Manon van den Berg

Wilt u weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact op met ons kantoor, onze medewerkers staan u graag te woord.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn