Alle categorieŽn


Paginas

Wat te doen bij rioollucht?

Rioollucht

Heeft u last van een nare rioollucht in huis of stank uit afvoerputjes? Dit kan een aantal oorzaken hebben. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat het riool scheuren of verzakkingen vertoont. Hierdoor komen er stinkende gassen vrij wat resulteert in een stinkende rioollucht in uw huis of kantoor. Als er scheuren of verzakkingen in het riool zitten kan er naast een rioollucht soms zijn dat er rioolvliegjes aanwezig zijn in de kruipruimte. Dit zijn kleine vliegjes van ongeveer 5 millimeter groot. De vliegjes zijn te herkennen aan een grijze tot lichtgrijze kleur en beharing op de vleugels. Naast scheuren of verzakkingen in het riool kan het ook zijn dat de ontluchtingskoker defect is of een gebrek heeft aan capaciteit. In dit geval ontstaat de rioollucht vaak bij regenval.

Wat kunt u doen aan deze vervelende rioollucht?

Een rioollucht is erg vervelend. Om van deze vieze nare lucht af te komen is het ten eerste belangrijk om uw huis te laten luchten. Door ramen en deuren open te zetten zal de ergste lucht na een uur al een stuk minder zijn. Om een rioollucht uit de afvoer te verhelpen of te voorkomen, kunt u wat soda in de afvoer strooien en dit naspoelen met kokend water. Voor een goede werking is het handig om dit een paar keer te herhalen. Dit zorgt ervoor dat de afvoer reukvrij blijft en verstoppingen worden opgelost of zelfs voorkomen kunnen worden. Wees terughoudend met het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen. Deze zijn schadelijk voor het milieu en zelfs voor uw afvoerbuizen. Heeft u last van een rioollucht zonder dat het riool bubbelt? Dan kan het zijn dat een stankslot (zoals een zwanenhals onder de gootsteen) niet goed meer werkt. Dit is op te lossen door wat water in de gootsteen te gieten. Hierdoor blijft de stank van het riool ook daadwerkelijk in het riool en komt het niet door uw gootsteen omhoog.

Rioolservice Groningen

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van rioleringen en verstoppingen? Zoek dan niet verder, want wij van Rioolservice Groningen kunnen u helpen. Voor alle problemen omtrent de riolering bent u bij ons aan het juiste adres. 24 uur per dag, 7 dagen per week staan wij voor u klaar op telefoonnummer 0610402156.
Over de auteur

Esmee de Ruijter

-


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn