Alle categorieŽn


Paginas

Welk soort glas heb ik nodig?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in Nederland. Er wordt vooral gekeken naar zonnepanelen, maar ook naar het verminderen van energie verlies. Een van de manier waarop dat gedaan kan worden is het vervangen van enkel glas voor dubbel glas, of het upgraden van dubbel glas. Dit heeft twee voordelen, het is milieu vriendelijker en daarnaast ook portemonnee vriendelijker. Voor advies en voor het plaatsen van de ruiten helpen wij u graag. Wij zijn glaszetters in Hengelo!

Welke soorten glas zijn er dan?

Het gaat dan niet om het uiterlijk van het glas, of dat mat of glas in lood is maar de constructie. Het gaat dan om enkel glas, dubbel glas en drie-dubbel glas. Daarnaast kan er ook edelgas gebruikt worden tussen de ruiten in plaats van lucht, dat isoleert nog beter. Bovendien is het ook belangrijk om een goed geïsoleerd kozijn te hebben. Als u drie dubbel glas heeft met edelgas maar een poreus kozijn van tientallen jaren oud is dat zonde van uw geld. Tegenwoordig is de standaard HR++ glas. Dat is duurder dan dubbel glas, maar het verschil verdient u al in twee jaar terug via de energie rekening. Gemiddeld levert HR++ glas een rendement van zeven procent op uw jaarrekening. Het is wel belangrijk dat u uw ruiten en kozijnen goed schoon houdt!

De U-waarde geeft aan hoeveel warmte uw glas doorlaat. Hoe lager de u-waarde, hoe minder warmte u verliest. HR+++ glas levert de laagste u-waarde op, maar dit is vooralsnog erg duur en wordt alleen gebruikt voor energie neutrale woningen. HR++ biedt namelijk bijna dezelfde isolatie, maar tegen veel lagere kosten.

Wat u kunt besparen hangt af van de isolatie van de rest van uw woning, maar een keer enkel glas vervangen voor HR++ levert gemiddeld 280 euro op. Dit verdiend zichzelf gemiddeld snel terug. 
Over de auteur

Wendy de Veer

Wij zijn al jaren glaszetters in hengelo en omgeving en helpen u dan ook graag! 


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn