Alle categorieŽn


Paginas

Zorg voor een inbraakveilig huis!

Het klinkt vaak zo makkelijk: beveilig uw woning voldoende tegen het gevaar van ongewenste bezoekers. Toch blijkt het in de praktijk een stuk minder eenvoudig om uw woning op de juiste wijze te voorzien van inbraakbeveiliging. Naast de juiste sloten op uw ramen en deuren kunt u denken aan het installeren van een anti-inbraaksysteem. Losse beveiligingscomponenten vormen hier de basis van, zoals een conventionele beveiligingscamera of bewegingssensor, magneetcontacten, enzovoorts. Wij spraken met een ervaren slotenmaker uit Enschede, die ons meer kon vertellen over de hedendaagse mogelijkheden om uw woning zo goed mogelijk te beveiligen tegen inbrekers. Nog steeds vinden er namelijk jaarlijks enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland! U moet toch niet denken aan de voorwerpen die in uw woning gestolen kunnen worden?

 

Kies voor de juiste sloten op ramen en deuren

 

Een goede beveiliging van uw woning begint bij de keuze voor de juiste sloten op ramen en deuren in huis. Op woningdeuren worden over het algemeen cilindersloten geplaatst, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zijn. Des te meer verbindingspunten een slot met de deur heeft, des te lastiger wordt het voor een inbreker om de deur open te breken. De kans om de betrapt te worden is namelijk groter, als het openbreken van de deur een inbreker meer tijd kost.

 

Op ramen kiest men vaak voor bijzetsloten, die in twee vormen worden aangeboden: insteek- en oplegsloten. Het is onder meer afhankelijk van de vorm van uw kozijn, welk type bijzetslot het meest geschikt is in uw situatie. Een relatief dun kozijn kan bijvoorbeeld niet gebruikt worden voor het plaatsen van insteeksloten. Andersom is een oplegslot niet geschikt bij ramen die naar binnen openen. Een slotenmaker bij u in de buurt kan u meer vertellen over de werking van bijzetsloten.

 

Optionele beveiligingscomponenten

 

Naast de juiste sloten op ramen en deuren vormen ook losse beveiligingscomponenten een mogelijkheid om uw woning beter te beveiligen. De meest bekende beveiligingscomponenten zijn de elektronische camera en een bewegingssensor. Deze componenten zijn nadrukkelijk aanwezig, waardoor het inbrekers op voorhand al af zal schrikken. Het tegenovergestelde van dit type beveiligingscomponenten zijn de magneetcontacten, die juist minder opvallend aanwezig zijn. Deze magneten worden op zowel de deur-, als de deurpost geplaatst. Zodra het contact tussen de magneten voor een bepaalde tijd onderbroken wordt, zal er een alarm in uw woning afgaan. Dit schrikt inbrekers doorgaans af.
Over de auteur


Zorg voor een inbraakveilig huis!


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn