Alle categorieŽn


Paginas

Relatief weinig CV-ketel problemen door zachte winter

De een vindt het heerlijk, de ander vindt het niks: een dikke laag sneeuw op straat en zeer lage temperaturen overdag. Vaak gaat een strenge winter met lage temperaturen gepaard met een groot aantal CV-ketel problemen in particuliere woningen. Het relatief warme weer in de afgelopen wintermaanden heeft gezorgd voor een afname van het aantal problemen, doordat er bijvoorbeeld aanzienlijk minder leidingen zijn gesprongen. Wij spraken met een ervaren loodgieter uit Hilversum, om te zoeken naar een verklaring voor de afname van het aantal problemen. Hoe zit het bijvoorbeeld in de komende jaren, als de klimaatverandering door blijft zetten? Zal het aantal problemen met CV-ketels in dat geval significant blijven dalen in de winterse periodes?

 

Verschillende soorten CV-ketel problemen

 

Jaarlijks krijgen tientallen huishoudens in Nederland te maken met een defecte CV-ketel in huis, wat door verschillende bronnen veroorzaakt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een gesprongen leiding, achterstallig onderhoud aan de CV- of combiketel, enzovoorts. Wat het gevolg ook is, een probleem met uw CV-ketel is in ieder geval erg vervelend. U wilt immers ook op de koude herfst- en winterdagen kunnen rekenen op een warme woning, als u thuiskomt van een lange dag werken.

 

Door de hogere temperaturen was er dit jaar nauwelijks sprake van grondvorst, waardoor leidingen ‘warmer’ bleven. Pas bij een veel grotere mate van grondvorst zal het stilstaande water in leidingen bevriezen en uitzetten, waardoor een leiding kan knappen. Het gevolg is een grote lekkage, die vaak lastig te verhelpen is door een particulier zelf. Een loodgieter kan u in dit geval enkel van dienst zijn, wanneer de grond enigszins ontdooid kan worden. Een kapotte CV-ketel is in dit geval vaak het gevolg.

 

Zorg voor voldoende onderhoud

 

Niet alleen heeft de zachte winter bijgedragen aan het afnemen van de problemen met CV-ketels in Nederlandse woningen, ook kiezen steeds meer mensen voor het regelmatig laten onderhouden van hun CV-ketel. Door eens per half jaar een erkende loodgieter bij u in de buurt in te schakelen voor het controleren van de CV-ketel, kan een beginnende slijtage aan de ketel tijdig verholpen worden. Zonder dat u het doorheeft slijten de onderdelen namelijk, waardoor een CV-ketel het op den duur kan begeven. U zult hier zelf niet of nauwelijks naar kijken, doordat de CV-ketel achter een grote kap verstopt zit.

 

Ook grote hopen stof kunnen de bron van een storing in de CV-ketel zijn. Een loodgieter kan dit stof voor u verwijderen.
Over de auteur


Relatief weinig CV-ketel problemen door zachte winter


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn