Alle categorieŽn


Paginas

vloerverwarming.

Wilt u een nieuwe verwarmingssysteem laten plaatsen? Denkt u dan ook eens aan de mogelijkheden van vloerverwarming.

Velen zijn u al voor gegaan met het aanleggen van een vloerverwarming. Dit omdat wanneer u vloerverwarming als hoofdverwarming toepast uw huis gelijkmatig wordt verwarmd. Vloerverwarming werkt mede hierdoor ook efficiënter dan een normale verwarming. Daarbij  bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar bent u ook nog eens milieubewust bezig.

U verbruikt namelijk  door vloerverwarming minder gas dan bij een normale verwarming.

 

Wat is vloerverwarming nou precies?

 

Vloerverwarming is een verwarming die onder uw vloer ingebouwd wordt. Op deze manier heeft u een verwarmd huis, waardoor u in de winter met blote voeten door u huis kunt lopen. We kunnen 3 soorten vloerverwarmingssystemen onderscheiden:

 • Op matten
 • Inslijpen/ infrezen
 • Op krimnetten/ staalmatten

U heeft met de bovenstaande systemen verschillende keuzes, namelijk een elektrisch vloerverwarming (droogbouwsysteem) of een vloerwarming met warm water ook wel een natbouwsysteem.

Door de gelijkmatige verdeling van de warmtestraling, bij het natbouwsysteem, is er bijna geen verschil van temperatuur in uw kamer. Dit wordt vaak dan ook als zeer aangenaam ervaren.

Bij het droogbouwsysteem kan uw thermostaat zo worden geprogrammeerd dat u uw eigen voorkeur voor temperatuur kunt instellen. Eventueel kunt u met een elektrische thermostaat uw complete centrale verwarming vervangen. De voorwaarde hiervan is wel dat het stralingsoppervlak van de vloerverwarming groot genoeg moet zijn. De warmteafgifte is afhankelijk van verschillende factoren zoals het type vloer, de dikte van de vloer en de temperatuur van de vloer.

 

Voor- en nadelen vloerwarming:

Voordelen:

 • U heeft geen radiatoren nodig, wanneer u de vloerverwarming als hoofdverwarming kiest.
 • U heeft een laag energie gebruik.
 • U verhoogt de waarde van uw huis.
 • En er is sprake van een aangename temperatuur doordat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

 

Nadelen:

 • Het duurt vaak wat langer tot uw huis warm is.
 • Wanneer u een lekkage heeft kan dit alleen opgelost worden door de vloer open te breken.
 • Bij het plaatsen van de vloerverwarming moeten we leidingen worden geplaatst in de vloer. Dit kost veel arbeid en tijd kost.
 • Wanneer u een tapijten vloer heeft wordt een groot gedeelte van de warmte tegengehouden.

 

Ziet u, na het afwegen van de voor- en nadelen, het wel zitten zo’n vloerverwarming in uw huis en woont u in Groningen of in een omliggend dorp. Neemt u dan gerust contact op via 050-7999367 of vul het contact formulier in op onze site: http://www.cvketel-groningen.nl/. U kunt uiteraard ook terecht bij ons voor vragen, bijvoorbeeld of een vloerverwarming ook mogelijk is onder uw vloer. Onze experts kunnen u hier uitgebreid over adviseren. 
Over de auteur

Kirsten van Moorsel

.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your Response