Alle categorieŽn


Paginas

Tips voor het inrichten van je kantoor

Ben je verhuist naar een nieuwe locatie of simpelweg net begonnen met je eigen bedrijf? Ben je een online marketing bureau dat werkt met DMS of een evenementenorganisatie? Bij deze in ieder geval een paar tips voor het efficiënt en goedkoop inrichten van je kantoor.

Een logische indeling

Houdt er rekening mee dat personen makkelijk op en neer kunnen lopen zonder hindernissen. Zet bijvoorbeeld de printer en kasten zoveel mogelijk in de hoek. Vooral de bureaus zijn hier een knelpunt. Zorg ervoor dat iedereen makkelijk van binnen naar buiten kan en andersom, want wanneer er brand uitbreekt kan deze looproute het verschil maken.

Tweedehands?

Als je een nieuwe speler op de markt bent en je hebt net je eigen kantoor dan zal het geld nog niet voor het oprapen liggen. Het is daarom ook niet nodig om alles nieuw te kopen. Kwaliteit meubilair en accessoires zijn ook tweedehands verkrijgbaar maar dan de helft goedkoper.

Geen hokjescultuur!

Zoals je vaak in Amerikaanse films ziet zitten de mensen op kantoor in aparte hokjes. Dit bevordert de sfeer niet echt, wat je waarschijnlijk wel kunt voorstellen. Het voordeel van een open sfeer is dat het prettiger is. Je kunt af en toe praten met collega’s en voor kleine vragen hoef je niet naar iemand zijn aparte ruimte te gaan. Ook kun je hierdoor makkelijker controleren wat iemand doet op een dag en hoe.

Schoonmaken…

Het kan een vies karwei zijn maar het moet wel gebeuren. Probeer dagelijks met een doekje over het bureau te gaan zodat koffievlekken of etensresten niet zichtbaar zijn. Dit is zowel voor de medecollega’s als voor de klanten een prettiger aanzicht. Mocht je het te druk hebben, huur dan een schoonmaakbedrijf in. Binnen vijf minuten heb je al veel gedaan dus kom iets eerder naar je werk of blijf wat langer zodat je werkplek hygiënisch is.
Over de auteur

Histers

i-talamo, het simpele case management systeem voor document beheeer. 


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn